Stramt finanslovsudspil skuffer erhvervsuddannelser, men skaber lettelse hos FGU

FGU-rektorer ånder lettet op, mens erhvervsuddannelserne savner handling bag regeringens hensigter. Det er status, efter finansminister Nicolai Wammen torsdag kunne præsentere en stram finanslov med en historisk lille forhandlingsreserve. Afsatte midler til grundskoleområdet fastholdes. 

Der var ingen nye penge til uddannelsesområdet i SVM-regeringens finanslovsudspil, men de tre partier holdt hånden under et stort løft til FGU, selvom det gamle flertal bag aftalen er væk.
Der var ingen nye penge til uddannelsesområdet i SVM-regeringens finanslovsudspil, men de tre partier holdt hånden under et stort løft til FGU, selvom det gamle flertal bag aftalen er væk.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Nogle uddannelsesaktører bed negle til det sidste, mens andre krydsede fingre uden de store håb op til SVM-regeringens finanslovsforslag for 2023.

Hanne Fischer, som er direktør for FGU Vestegnen og formand for Direktør- og Rektorkollegiet for FGU-institutionerne, turde først for alvor ånde lettet op, da hun sort på hvidt kunne se det rigtige tal. Tallet 167 millioner.

"Jeg har været med i så mange år, at jeg ved, at der kan ske meget i politik helt til det sidste. Så vi har bidt negle og haft urolige nætter," siger hun.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00