SU-forhandlinger langsomt ud af startblokken

SU-REFORM: Forhandlingerne om en ny SU-reform er skudt i gang igen. For enden af bordet sidder nu undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V). Det har dog ikke sat tempoet i vejret, mener oppositionen.
Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Jeg har opfattet de seneste møder som et forsøg på at træde vande. Jeg tror ikke, det var en minister, der havde haft et mandat igennem regeringens koordinationsudvalg, der mødte op til forhandlingerne.

Kim Mortensen
Ordfører, Socialdemokraterne
Forhandlingerne om en ny SU-reform har efterhånden udspillet sig over en lang periode, og nu tager forligsparterne endnu en omgang. Men spørger man oppositionen, så trædes der mere vande, end der kigges fremad. Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er optimistiske, men forventer samtidig kompromisser fra regeringens side. Venstres ordfører på området betegner til gengæld de indledende møder som "glimrende".

S: En minister uden mandat
Allerede i november 2010 fremlagde regeringen et omfattende udspil til en ny SU-reform. Efter flere måneders stilstand mødtes forligskredsen den 26. april og igen den 3. maj. Socialdemokraternes ordfører på området, Kim Mortensen, mener imidlertid ikke, at de to møder har gjort ham meget klogere.

"De er foregået på en måde, hvor jeg i alt fald har været i tvivl om, hvad regeringens intention med møderne har været," siger han og sætter samtidig spørgsmålstegn ved undervisningsminister Troels Lund Poulsens indgang til forhandlingerne.

"Jeg har opfattet de seneste møder som et forsøg på at træde vande. Jeg tror ikke, det var en minister, der havde haft et mandat igennem regeringens koordinationsudvalg, der mødte op til forhandlingerne," siger Kim Mortensen.

Hos oppositionens næststørste parti, SF, har man heller ikke været imponeret over de nye forhandlinger. Partiets uddannelsesordfører, Nanna Westerby, mener således, at "man er startet lidt forfra igen".

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00