Tesfaye ikke parat til at droppe visitation til FGU: "Så tror jeg, vi mister borgmestrenes opbakning"

"Vi skal passe på, at FGU ikke bliver en boglig uddannelse," sagde Mattias Tesfaye blandt andet, da han mandag besøgte 3F. Her løftede han også sløret for sine planer for de kommende forhandlinger om et løft af erhvervsuddannelserne.

Mattias Tesfaye kigger med, mens en elev arbejder med murerfaget under et besøg på en erhvervsuddannelse i Horsens. Mandag talte ministeren under en konference hos 3F, hvor han selv var organiseret, da han var murer.
Mattias Tesfaye kigger med, mens en elev arbejder med murerfaget under et besøg på en erhvervsuddannelse i Horsens. Mandag talte ministeren under en konference hos 3F, hvor han selv var organiseret, da han var murer.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der er lagt op til et travlt efterår for Mattias Tesfaye (S), som udover et større folkeskoleudspil snart vil invitere Folketingets partier til forhandlinger om rammerne for FGU samt udmøntningen af penge til erhvervsuddannelserne.

Mandag eftermiddag lagde ministeren vejen forbi en uddannelsespolitisk konference hos 3F, hvor han delte nogle af sine tanker om de kommende forhandlinger med deltagerne.

Nogle steder går der for meget gøglerskole i den.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00