Færre unge i fremtiden: Tesfaye kobler faldende elevgrundlag til behov for ny ungdomsuddannelse

Nogle uddannelser vil få svært ved at løbe rundt, fordi der er for få lokale unge, siger undervisningsminister Mattias Tesfaye om ny fremskrivning, der viser markante fald i antallet af 15-18-årige i en lang række kommuner.

Antallet af unge falder mere end hidtil antaget i de kommende år. I nogle få kommuner vil antallet dog stige. Det gælder blandt andet i Aarhus og Rødovre.
Antallet af unge falder mere end hidtil antaget i de kommende år. I nogle få kommuner vil antallet dog stige. Det gælder blandt andet i Aarhus og Rødovre.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der bliver bedre plads i klasseværelserne i store dele af landet fremover. I 2035 vil cirka halvdelen af kommunerne opleve et fald i ungdomsårgangene på ti procent eller mere.

Det viser en fremskrivning, der bygger på en opdatering af de officielle befolkningsprognoser, offentliggjort af Danmarks Statistik og modellen Dream tirsdag.

De her tal tyder på, at der altså er nogle uddannelsesinstitutioner, der om få år kommer til at have svært ved at løbe rundt, fordi der simpelthen er for få unge.

Mattias Tesfaye (S)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024