TV2 NEWS skal lave nyheder til folkeskolen

TV: Nyhedskanalen TV2 News lancerer en ny ugentlig nyhedsudsendelse "News Skole", der produceres til brug i undervisningen i folkeskolens ældste klasser.

TV2 News går nu i gang med at lave nyhedsudsendelser, der skal bruges i undervisningen i 7.-10. klasse, det oplyser TV2 i en pressemeddelelse. Hver udsendelse er forsynet med tilhørende opgaver, og både udsendelserne og opgaverne er koblet til læreplanstemaerne.

"News Skole kommer til at flytte nyheder ind i klasselokalet på en måde, så det både bliver spændende og lærerigt. De unge interesserer sig i forvejen for nyheder og for, hvad der sker i verden omkring dem. Nu giver vi dem muligheden for at få det på skoleskemaet," siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV2, i pressemeddelelsen.

Det nye koncept er udarbejdet i samarbejde med en gruppe lærere, og udsendelserne afprøves i øjeblikket på en række testskoler rundt om i landet. Alle landets 7.-10. klasser kan allerede nu benytte sig af News Skole, men konceptet vil først være i fuld drift, når det nye skoleår begynder.

Udsendelserne tager altid udgangspunkt i ugens nyheder, og programmerne optages i News-studiet med kendte studieværter. Hver udsendelse består af tre forskellige emner og vil så vidt muligt tage udgangspunkt i de unges hverdag og inddrage de unge i historierne.

Skolerne kan få adgang til udsendelserne ved at kontakte projektleder på News Skole Anne Dorte Rosgaard på e-mail [email protected] eller på telefon 51563264.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00