Uddannelse i finansloven

DOKUMENTATION: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde onsdag regeringens finanslovsforslag. Læs hovedpunkterne inden for uddannelsesområdet her.
Uddannelse er blandt hovedpunkterne på regeringens finanslovsforslag, der blev fremlagt af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i dag onsdag.
Dokumentation
Det siger finanslovsforslaget om uddannelse:

Folkeskolen:

- Regeringen vil lægge vægt på, at alle elever udvikler alderssvarende basale færdigheder inden for mundtlig og skriftlig formidling samt matematik, naturfag og fremmedsprog.

- Regeringen har givet et 'læseløfte' for at drage omsorg for, at alle børn kan læse sikkert inden udgangen af 2. klasse. Den læsetest, der gennemføres i 2., 4., 6. og 8. klasse, skal være en hjælp for den enkelte lærer, så det sikres, at elevernes læsning udvikler sig tilfredsstillende.

- Til opfølgning på det 360-graders eftersyn af folkeskolen, der er igangsat for blandt andet at indfri læseløftet, vil regeringen etablere en Læsefond for Folkeskolen, som kan investere op til 150 mio. kr. årligt.

Praktikpladser:

- Sammen med partierne bag globaliseringsaftalen har regeringen skabt rammerne for 5.000 ekstra praktikpladser i 2010. Regeringen vil tage initiativ til, at der med aftalepartierne skabes mulighed for op til 5.000 ekstra praktikpladser i 2011 inden for rammerne af AER-ordningen.

Optaget på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser:

- Tilmeldingerne til ungdomsuddannelserne fra elever i 9. og 10. klasse er øget med 4 ½ procent, og i 2010 optages det største antal studerende nogensinde på de videregående uddannelser. Optaget er øget på både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

Det øgede optag er den vigtigste forudsætning for at nå målet om, at mindst 50 procent af alle unge skal have en videregående uddannelse. Denne udvikling skal fastholdes. Samtidig skal der arbejdes for, at færre pauser i studieforløbene, færre studieskift og mindre frafald bidrager til at sikre det høje uddannelsesniveau og en hurtigere gennemførelse af uddannelserne.

Desuden har regeringen lagt op til en folkeskolereform og en SU-reform i efteråret.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00