Uddannelsessektoren får en tur med grønthøsteren

GENOPRETNING: Undervisningsministeriet skal spare 321,3 millioner kroner ekstra allerede i indeværende år. Alle i undervisningssektoren vil ifølge ministeren blive ramt, men hvordan er endnu uklart.
Marie Dissing Sandahl
Fakta
I tillæg til reduktionerne af bevillinger til uddannelsesinstitutionerne gennemføres en parallel reduktion på én procent af bevillingerne til Undervisningsministeriets departement, styrelser, statsinstitutioner, faste tilskud samt forsøgs- og udviklingsmidler mv.

Kilde: Undervisningsministeriet
Alle ministerier har allerede brugt for mange penge i år set i forhold til det fastlagte budget i dette års finanslov, konstaterer finansministeren. Derfor skal der spares en milliard kroner allerede i år i de statslige driftsbevillinger, oplyser Claus Hjort Frederiksen (V). Det er lig med en procent af budgettet i hvert ministerium.

Det går hårdest udover Undervisningsministeriet, fordi det er det ministerium, som er den største post på de statslige driftsudgifter. Derfor skal de tilsvarende også spare mere, og besparelsen i år bliver derfor på 321,3 millioner kroner.

Og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) lægger op til, at besparelserne bliver iværksat efter grønthøstermodellen.

"Selv om det ikke er nemt, er det også nødvendigt at bede institutionerne i undervisningssektoren om at forberede sig på denne dispositionsbegrænsning i indeværende år. Finansministeren har udmøntet besparelsen på én procent, som gælder for hele bevillingen i 2010, på tværs af alle driftsområder, og vi må derfor tilsvarende bede alle uddannelsessektorer om at bidrage," siger hun i en pressemeddelelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00