Udkantspakke skuffer: "En katastrofe" og "alt for lidt"

VUC-afdelinger risikerer at lukke alligevel, advarer Pernille Brøndum fra Danske HF & VUC, efter regeringen afsætter penge til små skoler i landdistrikterne. Gymnasieformand kalder udspillet en katastrofe.

Regeringens forslag om en udkantspakke til lukningstruede uddannelsesinstitutioner i landdistrikterne får en kølig modtagelse.
Regeringens forslag om en udkantspakke til lukningstruede uddannelsesinstitutioner i landdistrikterne får en kølig modtagelse.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

"Reelt fratager vi uddannelsesmuligheder for nogle unge, hvis vi ikke har gymnasier i  landdistrikterne."

Sådan sagde økonomiminister Jakob Ellemann Jensen (V), da regeringen torsdag præsenterede en såkaldt udkantspakke på i alt 74 millioner kroner til uddannelsestilbud i landdistrikterne som en del af udspillet til finansloven for 2024.

Fakta

Det skriver regeringen om udkantstilskud:

"Uddannelsesinstitutioner udgør kernen i mange lokalsamfund. Regeringen vil holde hånden under lokale uddannelsesinstitutioner, som kan understøtte, at de unge kan uddanne sig i nærområdet. Derfor har regeringen afsat 38,5 mio. kr. i 2024 til udkantstilskud til almene gymnasier og små erhvervsskoler samt VUC’er med lukningstruede afdelinger. Dertil udmøntes den allerede afsatte reserve til justering af tilskuds- og taxametersystemet på 35,5 mio. kr., så den samlede prioritering udgør 74 mio. kr."

Kilde: 'Fremtidssikring af Danmark', finanslovsforslaget 2024

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00