Uenighed om skærpede adgangskrav

LÆRERUDDANNELSEN: Tina Nedergaards (V) udspil om at indføre højere adgangskrav for de lærerstuderende får en blandet modtagelse. Tal fra Undervisningsministeriet viser, at 72 procent af de studerende har et gennemsnit på 7 eller derunder.
Undervisningsminister Tina Nedergaards forslag om at indføre højere adgangskrav til læreruddannelserne for at reducere frafaldet får en blandet modtagelse. De seneste tal fra ministeriet viser, at 72 procent af de nye lærerstuderende har et gennemsnit på 7 eller derunder.

Professor på Danmarks Pædagogiske Universitet, Niels Egelund, mener, at det er trist for den danske folkeskole, at snittet ikke er højere. Han bakkes op af formanden for Skolens Rejsehold, Jørgen Søndergaard, som også mener, at det faglige niveau for nye lærerstuderende er for lavt, og at højere krav vil skabe mere prestige omkring den danske læreruddannelse.

Det er dog ikke alle, som er lige glade for forslaget. Professionshøjskolernes Rektorforsamling forudser flere tomme pladser på seminarerne, hvis forslaget bliver en realitet. Og det vil skræmme flere væk, end det vil tiltrække, mener formand Laust Joen Jakobsen.

Også blandt de lærerstuderende er der skepsis over for forslaget. Formand for de Lærerstuderendes Landskreds, Line Hjarsø, er bekymret ved tanken om, hvor mange potentielt gode ansøgere vil blive sorteret fra, hvis adgangskravene hæves.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00