Ugen i dansk politik: Finanslov, Macron og et tiårsjubilæum

DET SKER: Regeringen præsenterer finanslovsforslag, og Danmark er vært for et topmøde om verdens fødevarekriser. Og så kommer Emmanuel Macron på besøg. Få et overblik over ugens politiske begivenheder her.  

Foto: Thibault Camus/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

MANDAG
Anders Samuelsen (LA) er blevet kaldt i samråd for at redegøre for sin holdning til den uroplagede situation i Yemen, og hvilken rolle Danmark skal spille.

Derudover vil europaparlamentsmedlemmerne Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF), Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU) og Morten Løkkegaard (V) give deres bud på EU's fremtid i Europa-Huset. Det sker som optakt til Europa-Kommissionsformand Jean Claude Junckers State of The European Union-tale i september.

Og så indledes Trafikdage på Aalborg Universitet, hvor projekter og forskningsresultater inden for transportsektoren vil blive præsenteret og debatteret. Her vil transportminister Ole Birk Olesen (LA) interviewe eksperter om aktuelle transportemner.

Tilbage i København inviterer Miljø- og Fødevareministeriet sammen med Madkulturen og Send Flere Krydderier til sammenskudsgilde på Israels Plads. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) deltager i arrangementet, der fejrer kulinarisk diversitet.

Folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen (SF) og regionsrådsmedlem Peter Westermann (SF) holder bogreception i forbindelse med udgivelsen af "Oprør for fremtiden: Manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid". 

TIRSDAG
Danmark får fint besøg, når den franske præsident, Emmanuel Macron, indleder sit statsbesøg. Præsidenten vil blandt andet være at finde i en debat for studerende om Europas fremtid sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Samrådene forsætter desuden, og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal redegøre for planerne om at bygge udsendelsescentre i udlandet.

Også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal i ilden. De skal forklare baggrunden for nedskæringen i Skov- og Naturstyrelsen.

Dagens sidste samråd omhandler hjemmeplejen, hvor ældreminister Thyra Frank (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal redegøre for, hvordan man løser problemerne med medicin- og journalhåndtering.

Liberal Alliance har fødselsdag og kan i dag fejre, at det er ti år siden, Naser Khader og Anders Samuelsen gav Ny Alliance et andet navn og en ny retning hen mod det parti, vi kender i dag. Meget er sket siden, blandt andet har Naser Khader forladt partiet til fordel for Konservative. 

ONSDAG
Den sidste dag for præsident Macrons statsbesøg er nået. Før hjemrejsen til Frankrig skal præsidenten blandt andet mødes med danske kunstnere på Glyptoteket sammen med kulturminister Mette Bock (LA).

Derudover inviterer Udenrigsministeriet i samarbejde med EU's repræsentation i Danmark til en åben dialog om EU's udviklingspolitik.  

Og så påbegynder Folketingets Kirkeudvalg deres rejse til Sverige og Norge, hvor de skal høre om nabolandenes erfaringer med livssynssamfund.  

TORSDAG
Torsdag står i finanslovens tegn, når regeringen præsenterer sit forslag til næste års finanslov. Der er allerede lækket en del, ligesom regeringen selv har været ude med små bidder af forslaget. Men det samlede billede får vi først her.

Bella Centeret lægger lokaler til det internationale topmøde World Food Summit, hvor eksperter og ledere mødes for at løse nogle af verdens store fødevarekriser. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltager.

Foruden topmødet huser Bella Centeret også fødevareudstillingen Bite Copenhagen, som er et samarbejde med de førende danske brancheorganisationer og Fødevareministeriet. Her bliver de seneste tendenser inden for mad og innovation præsenteret.

Og så er ugens sidste to samråd på dagsordenen. I dag er det beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der skal fortælle om offentlig forsørgelse til fremmedkrigere, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om Baltic Pipe Project.

WEEKEND
Lørdag starter det opstillingsberettigede parti Nye Borgerlige sit sommergruppemøde, som varer i to dage. Her vil partiet se frem mod det kommende valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00