Ugen i dansk politik: S og K holder sommergruppemøder

Den kommende ugekalender er domineret af sommergruppemøder og sygeplejerskestrejke, og så skal der formentlig udnævnes mindst én ny minister. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Siri Marie Munch Schrøder

Velkommen til en ny uge i dansk politik, hvor Mette Frederiksen formentlig skal udnævne en afløser til Joy Mogensens post som kultur- og kirkeminister, efter Mogensen søndag meddelte, at hun trækker sig.

Her er de øvrige begivenheder i den officielle kalender:

Mandag

  • Klokken 6.30 sætter de strejkende sygeplejersker ugen i gang endnu en aktion. Denne gang i Horsens, hvor de klapper deres kolleger på arbejde. Strejken begyndte 19. juni, hvor omkring 5400 sygeplejerske begyndte at strejke. Grundet nødberedskabet er det reelle antal sygeplejersker, der har strejket indtil nu dog 4750.

  • Klokken 12.15 besøger social- og ældreminister Astrid Krag (S) Svendborg Kommune, hvor hun mødes med repræsentanter fra ældrerådet, medarbejdere og tillidsrepræsentanter, der er i berøring med Svendborg Kommunes projekt ”Støtte til livet”.

  • Klokken 14.30 er forsvarsminister Trine Bramsen (S) og Nick Hækkerup kaldt i samråd, af Karsten Hønge (SF) og Eva Flyvholm (EL). Det er NSA’s anvendelse af danske internetkabler til spionage mod andre lande.

Tirsdag

  • Sygeplejerstrejken udvides i dag med yderligere 225 sygeplejersker udtaget til strejke. Det er anden gang, man udvider strejken, for at opnå mere i løn. 

Onsdag

  • Klokken 11 forventes Konservative at holde pressemøde, som startskuddet på deres sommergruppemøde, der spænder over onsdag og torsdag. Mødet finder sted på Egelund Slot i Fredensborg.

  • Klokken 12.15 tager klimaminister Dan Jørgensen (S) første spadestik til byggeriet HySynergy, ved raffinaderiet i Fredericia. Byggeriet skal huse et 20 MW elektrolyse- og Power-to-X-anlæg, der ifølge planen er færdigopført i sommeren 2022.

  • Klokken 12.30 holder Socialdemokratiet sommergruppemøde i byen Bredsten, der ligger lidt udenfor Vejle.

Læs også

Torsdag

  • I dag starter Kulturmødet på Mors, der løber til og med lørdag. I år vil Kulturmødet have både digitalt program med samtaler og talks og forskellige kulturelle oplevelser og events på øen.

  • Klokken 10.15 har Folketingets Retsudvalg kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd, om serieafpresning. Ministeren skal her redegøre for, hvordan regeringen til en sag, hvor en serieafpresser gennem en længere periode har afpresset 169 kvinder, med politiets vidende. Samrådsspørgsmålet er stillet af Preben Bang Henriksen (V).

  • Klokken 13 er ældreminister Astrid Krag (S) kaldt i åbent samråd af Folketingets Social- og Ældreudvalg, om underfinansiering og lange ventetider i Familieretshuset, versus forskelsbehandling af bopæls- og samværsforældre.  Ministeren forventes at svare på, om hun mener, at problemerne i Familiehuset skyldes underfinansiering og lange ventetider, eller om det skyldes at skilsmissesystemet forskelsbehandler bopæls- og samværsforældre.

  • Klokken 15 er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i åbent samråd, om ændringer af fristen for klager over autoriserede sundhedspersoner. Her skal ministeren redegøre for sin holdning til en mulig ændring af femårsfristen for klager over autoriserede sundhedspersoner, således at fristen løber fra det tidspunkt hvor patienten bliver opmærksom på en mulig fejlbehandling.

Fredag

  • Klokken 14 er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) kaldt i åbent samråd, hvor de skal redegøre for beslutningen om fravælgelse af lyntestning af plejepersonale, samtidig med statsministerens lovede at man ville indføre lyntests af netop plejepersonale.

Weekenden

Der er endnu ingen officielle politiske arrangementer i kalenderen for weekenden.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00