Ugens uddannelse: Ordfører-exit, udskudt VUC-pulje og ønskeliste til ny minister

OVERBLIK: Carolina Magdalene Maier (ALT) og Marlene Harpsøe (DF) må forlade Folketinget. Ny minister opfordres til at placere uddannelseskommission på sin to-do-liste, og nødlidende VUC’er venter stadig på redningspulje. Få overblikket her.

Alternativets undervisningsordfører Carolina Magdalene Maier blev ikke genvalgt til Folketinget. Den 45-årige gruppeformand har ellers været en stærk stemme for partiet de sidste fire år. 
Alternativets undervisningsordfører Carolina Magdalene Maier blev ikke genvalgt til Folketinget. Den 45-årige gruppeformand har ellers været en stærk stemme for partiet de sidste fire år. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Efter den længste valgkamp siden 1975 har danskerne nu valgt de 179 folketingsmedlemmer, der i den næste valgperiode skal have deres daglige gang på Christiansborg.

Langt størstedelen af den foregående valgperiodes undervisningsordførere formåede at blive genvalgt, hvilket blandt andet inkluderede profiler som Mattias Tesfaye (S), Jacob Mark (SF), Anni Matthiesen (V), Annette Lind (S), Marianne Jelved (R) og Alex Ahrendtsen (DF).

På trods af partiets voldsomme tilbagegang lykkedes det også undervisningsordfører Henrik Dahl (LA) at erobre ét af Liberal Alliances fire mandater i Folketinget. Henrik Dahl har tidligere langet ud efter partier som S og V og kritiseret dem for ikke at gå op i uddannelsespolitik.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00