Ugerevy: Elevfordeling, lærere fanget i debat og splid om besparelser

UGEREVY: Den seneste uge har budt mange debatter og stor opmærksomhed til gymnasier. Lærer på gymnasie føler sig fanget i den politiske debat om elevfordeling, og besparelser på reklamebudgetter på uddannelsesstederne skaber politisk splid. Få et overblik over ugen, der er gået her.

Gymnasieelever har været et varmt emne den seneste uge med konference om elevfordelingen og en eventuel ny karakterskala. 
Gymnasieelever har været et varmt emne den seneste uge med konference om elevfordelingen og en eventuel ny karakterskala. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nicole Sander Bertelsen

De danske studerende skal måske vænne sig til karakter efter en ny skala, mens lærlinge stadig skal kigge langt efter lærepladser. Den seneste uge, har også budt på debat om, hvordan de ekstra midler til erhvervsuddannelse, AUB-midlerne, skal bruges, samt meget mere.

Reklamepenge skaber splid
Regeringens støttepartier var mildest talt ikke imponerede over, hvordan besparelser i reklamebudgetterne på landets uddannelsesinstitutioner skal være med til at finansiere mere politi.

Både SF og Enhedslisten støtter regeringens ønske om et opgør med, at der bruges offentlige midler til at reklamere for uddannelser i eksempelvis biografer og på busser. Men de sparede penge bør føres tilbage i uddannelsessystemet, mener de.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00