UU-ledere føler sig misbrugt

UNGE: De UU-chefer, der deltog i unge-rapporten, føler sig misbrugt af Deloitte i et større spil om ansvaret for udsatte unge. Undervisningsministeriet og KL lægger afstand til rapporten.
UU-cheferne, der dagligt tager leder indsatsen for vejledning af unge, kan slet ikke genkende de konklusioner, Deloittes rapport når frem til.
UU-cheferne, der dagligt tager leder indsatsen for vejledning af unge, kan slet ikke genkende de konklusioner, Deloittes rapport når frem til. Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Som borger i det her land er jeg pikeret over, man kan arbejde sådan på embedsmandsniveau. Det bryder jeg mig ikke om. Det er ikke særlig pænt eller ordentligt. Det er faktisk usmageligt.

Finn Lambek
Formand, Ledersamlingen af UU-centre

Arbejdsmarkedsstyrelsens rapport af 27. august "Styrket ungeindsats", der er lavet af Deloitte, var ikke beroligende læsning for de UU-ledere, der stillede op til Deloittes research-interviews. De fem UU-ledere er så fortørnede over udkommet af samtalerne, at Lederforsamlingen af UU- Centre har søgt aktindsigt i sagen.

"Vi har søgt en aktindsigt, fordi processen omkring den rapport simpelthen har været usmagelig set fra vores side. Vi  føler, vi har været fedtet ind i noget, som havde en klar dagsorden: Nemlig at vi skulle afskaffes med livet og fusioneres med jobcentrene," siger Finn Lambek, formand for Ledersamlingen af UU-centre.

UU-chefer kan ikke genkende konklusioner
Han kalder det spin op mod forhandlingerne omkring ungepakken og direkte bestillingsarbejde, at UU-chefernes udsagn er blevet til en så forkert konklusion.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00