Uvidenhed: Flere skal vælge hhx og htx

PROFILER: Unge, der tager en studentereksamen på hhx eller htx, vælger i høj grad videreuddannelse inden for netop deres profilområder. Det er glædeligt, mener erhvervsskolerne, der arbejder på at få hhx og htx ud af det almene gymnasiums skygge.

Unge og deres forældre skal oplyses bedre om de mange gode karrieremuligheder, det kan medføre at tage sig en studentereksamen fra hhx eller htx.
Unge og deres forældre skal oplyses bedre om de mange gode karrieremuligheder, det kan medføre at tage sig en studentereksamen fra hhx eller htx.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Der er stor efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter unge med kompetencer inden for teknologi og erhvervsrettede fag. 

Lars Kunov
Direktør i Danske Erhvervsskoler

Alt for få elever vælger at gå på hhx eller htx, der giver eleverne kompetencer inden for teknologi og erhvervsrettede fag, selv om arbejdsmarkedet hungrer efter studenter med den slags uddannelsesprofiler.

Derfor glæder det Danske Erhvervsskoler, at en undersøgelse nu viser, at elever, der tager en hhx (handelsgymnasium) eller en htx (teknisk gymnasium) i høj grad vælger videreuddannnelse inden for fagrækken af de profilfag, der har arbejdet med i deres tre gymnasieår.

”Der er stor efterspørgsel på arbejdsmarkedet efter unge med kompetencer inden for teknologi og erhvervsrettede fag. Derfor er det positivt, at undersøgelsen dokumenterer, at netop hhx- og htx-studenterne er særligt gode til at vælge videreuddannelse, der peger i retning af en karriere i det private erhvervsliv og inden for rækken af økonomiske, naturvidenskabelige og teknologiske fag,” siger direktøren i Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00