Vækstpakke skal sikre flere praktikpladser

DOKUMENTATION: Regeringen har netop præsenteret vækstpakken "Holdbar Vækst". Se her hvordan udspillet ønsker at skabe flere praktikpladser til eleverne på erhvervsuddannelserne.

En øget indsats for flere praktikpladser til eleverne på landets erhvervsuddannelser er blandt kernepunkterne i den vækstpakke, Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lars Barfoed (K) fremlagde i går tirsdag.

Vækstpakken foreslår fire initiativer, der skal sikre praktikpladser på kort og på længere sigt. 

Dokumentation

Initiativer til at skabe endnu flere praktikpladser:

1. Ny klyngemodel, der sikrer en mere virkelighedsnær skolepraktik
Med modellen skal de enkelte skoler stå for at oprette og koordinere klynger af virksomheder, som vil bidrage med korterevarende praktikophold for skolepraktikelever. Skolerne vil have ansvaret for elevernes samlede uddannelse.

2. Uddannelsesklausuler ved flerårige, større anlægsprojekter
Regeringen vil konkret arbejde for, at der bliver anvendt klausuler om praktikpladser ved indgåelse af store kontrakter i forbindelse med flerårige, større offentlige byggerier som den faste forbindelse over Femern Bælt og de nye supersygehuse.

3. Langsigtede løsninger på manglen på praktikpladser
Regeringen vil foretage et 360 graders eftersyn af de erhvervsrettede grunduddannelser. I den forbindelse skal det undersøges, hvordan der varigt kan sikres almindelige praktikpladser til endnu flere elever.

4. 1.000 ekstra skolepraktikpladser i 2011
Regeringen vil målrette de 1.000 ekstra skolepraktikpladser mod skoler med akut behov. Der skal desuden tages højde for udfordringer i udkantsområder og særlige praktikpladsforsøg. 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00