Ventetid på handicap-støtte er faldet markant

HANDICAP: På mindre end et halvt år har Uddannelsesstyrelsen næsten halveret behandlingstiden på ansøgninger om specialpædagogisk støtte til handicappede.
Per Bang Thomsen
Handicappede, der har brug for særlige hjælpemidler til at klare en ungdom- eller en videregående uddannelse, behøver ikke længere at vente i månedsvis på at få behandlet deres ansøgninger.

Det viser den seneste opgørelse fra Uddannelsesstyrelsens kontor for SPS (specialpædagogisk støtte, red.) og handicap, som Altinget | Uddannelse har fået indsigt i.

Ifølge opgørelsen blev 85 procent af alle SPS-ansøgningerne til ungdoms- og de videregående uddannelser, som styrelsen modtog i perioden 1. august til 3. december 2011, behandlet og afgjort inden for 30 dage. 90 procent af ansøgningerne blev behandlet inden for 50 dage, og det er samlet set en forbedring i forhold til det første halvår af 2011.

Fra 1. januar til 31. juli nåede styrelsen kun at tage stilling til 45 procent af alle SPS-ansøgningerne inden for 30 dage. 88 procent af ansøgningerne blev afgjort inden for 50 dage, og de lange sagsbehandlingstider fik i foråret 2011 flere politikere til at kræve flere penge til området.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00