Om  
Nicolai Wammen

Wammen bliver ambassadør for globalt FN-program: Skal indsamle milliarder til uddannelse

Finansminister Nicolai Wammen skal over de næste to år være ambassadør for FN-fonden Education Cannot Wait (ECW), hvor han skal være med til at indsamle omtrent 10,5 milliarder kroner til uddannelse i kriseramte områder.

Nicolai Wammen skal som "global champion" støtte FN's globale uddannelsesfond mål om at indsamle 10,5 milliarder kroner til at sikre uddannelse ved kriseramte steder i verden.
Nicolai Wammen skal som "global champion" støtte FN's globale uddannelsesfond mål om at indsamle 10,5 milliarder kroner til at sikre uddannelse ved kriseramte steder i verden.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

De næste to år skal finansminister Nicolai Wammen (S) forsøge at skrabe penge sammen til uddannelse for børn og unge, der er ramt af nødsituationer og langvarige kriser.

Det sker i hans nye rolle som ambassadør eller "global champion" for Education Cannot Wait (ECW), skriver FN-organisationen i en pressemeddelelse.

En rolle, som finansministeren "beæret" indtager, fortæller han.

"Alt for mange børn i udviklingslandene er ikke indskrevet i skolen og har ikke adgang til uddannelse. Vi skal give alle børn mulighed for at forandre deres liv og samfund ved at give dem den kvalitetsuddannelse, de fortjener," siger Nicolai Wammen i pressemeddelelsen.

Læs også

Opgaven lyder på at støtte organisationens mål om at indsamle 1,5 milliarder dollars, svarende til omtrent 10,5 milliarder kroner, over de næste to år, som skal nå ud til 20 millioner kriseramte børn, lyder det.

Education Cannot Wait (ECW) er FN's globale fond for at sikre uddannelse i lande ramt af nødsituationer og langvarige kriser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024