Afrikastrategi indledes med ny alliance i Vestafrika

Få dage efter, at regeringen åbnede ballet for den kommende Afrika-strategi, ser et nyt samarbejde med Sierra Leone dagens lys. Det er et symbol på et anderledes og bredere dansk engagement i Afrika, siger Dan Jørgensen (S).

Sierra Leone var fra 1991 til 2002 ramt af en blodig borgerkrig, men har de seneste årtier bevæget sig i en mere demokratisk retning. Efter flere års pause er Danida tilbage med projekter i landet (arkivfoto).
Sierra Leone var fra 1991 til 2002 ramt af en blodig borgerkrig, men har de seneste årtier bevæget sig i en mere demokratisk retning. Efter flere års pause er Danida tilbage med projekter i landet (arkivfoto).Foto: Cooper Inveen/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Wagner-gruppen, terrorisme, statskup - argumenterne for at bruge bistandsmidler i det vestafrikanske Sierra Leone serveres på en baggrund af blodig fortid og sikkerhedspolitiske hensyn i Sahel-regionen.

De to nye projekter, som Danida netop har lanceret, handler ellers om noget så fredeligt som uddannelse og grøn energi.

”Udviklings- og udenrigspolitikken hænger sammen. Når Danmark gennem EU engagerer sig i målrettede, konkrete indsatser i dialog med Sierra Leone, viser vi, at vi er klar til at lytte og reagere på det, vi ser og hører,” svarer Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, til spørgsmålet om hvor vidt udviklingsbistand og sikkerhedspolitik smelter sammen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024