Care Danmark om kompensation for fortidens klimasynder: “Det er ikke der, vi kommer til at lægge kræfterne"

Care Danmark vil hellere hjælpe andre Care-organisationer med at mindske deres udledninger end at gøre bod for den danske afdelings historiske udledninger. Det handler om at få størst mulig effekt, når man prioriterer sine klimaindsatser, lyder det fra Direktør Rasmus Stuhr Jakobsen.

Altinget Udvikling har talt med en række ngo'er om, hvad de tænker om at kompensere for de historiske udledninger, som deres respektive organisationer har udledt. Det er nemlig fortidens udledninger, der i dag er med at til at skabe de klimakatastrofer, som vi allerede ser nu i eksempelvis Pakistan, der er hårdt ramt af oversvømmelser. 
Altinget Udvikling har talt med en række ngo'er om, hvad de tænker om at kompensere for de historiske udledninger, som deres respektive organisationer har udledt. Det er nemlig fortidens udledninger, der i dag er med at til at skabe de klimakatastrofer, som vi allerede ser nu i eksempelvis Pakistan, der er hårdt ramt af oversvømmelser. Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

For Care Danmark giver det ikke mening at kompensere for de historiske CO2-udledninger, som de selv står bag.  

Direktør Rasmus Stuhr Jakobsen vil hellere fokusere på at få andre Care-medlemmer til at reducere deres aftryk. Der er nemlig langt mere at hente der, lyder det fra direktøren.  

“Det er ikke der, vi kommer til at lægge kræfterne. Care Danmark er ikke en særlig stor organisation. Vi har en målsætning om at være CO2-neutrale i 2025, og det når vi. Derefter fokuserer vi på at hjælpe med at reducere aftrykket for de andre medlemmer af vores konføderation. Det kan være Care USA, som er langt den største. Det får meget større effekt,” siger han.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00