Røde Kors om klimakompensation for fortidens CO2-udledning: “Det er ikke en øvelse, vi tør kaste os ud i"

Kompensation for historiske CO2-udledninger er ikke noget for Røde Kors. De vil hellere fokusere på fremtidige reduktioner og øge deres positive bidrag via salg i genbrugsbutikker, fortæller organisationens generalsekretær, Anders Ladekarl.

“Det er fint at lave et estimat på nogle flyvninger tilbage i fortiden og forsøge at kompensere for dem. Men for os er det vigtigere, at vi begrænser vores nuværende udledninger,” siger generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.  
“Det er fint at lave et estimat på nogle flyvninger tilbage i fortiden og forsøge at kompensere for dem. Men for os er det vigtigere, at vi begrænser vores nuværende udledninger,” siger generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Det er for svært og ressourcekrævende at lave en baglæns beregning for, hvor meget CO2 Dansk Røde Kors har udledt historisk.  

Derfor kommer organisationen ifølge generalsekretær Anders Ladekarl ikke til at give sig i kast med at klimakompensere for deres historiske udledninger. I stedet vil de fokusere på at mindske deres nuværende aftryk.  

“Vi tror ikke, vi kan lave en seriøs beregning. Det bliver en meget vanskelig og meget stor bureaukratisk øvelse, som ikke nødvendigvis står mål med de ressourcer, det vil koste. Derfor vil vi hellere fokusere på vores fremadrettede reduktioner,” siger han.

0:000:00