Iwgia er hverken for eller imod klimakompensation – uanset om det er for nutidens eller fortidens udledninger

Klimakompensation rummer et stort dilemma for oprindelige folk, fordi det bringer store økonomiske interesser ind på deres territorier. Derfor kan Iwgia, som kæmper for oprindelige folks rettigheder, ikke se sig selv bruge det.

Altinget Udvikling har talt med en række ngo'er om, hvad de tænker om at kompensere for de historiske udledninger, som deres respektive organisationer har udledt. Det er nemlig fortidens udledninger, der i dag er med at til at skabe de klimakatastrofer, som vi allerede ser nu eksempelvis på Afrikas Horn, der er hårdt ramt af tørke.
Altinget Udvikling har talt med en række ngo'er om, hvad de tænker om at kompensere for de historiske udledninger, som deres respektive organisationer har udledt. Det er nemlig fortidens udledninger, der i dag er med at til at skabe de klimakatastrofer, som vi allerede ser nu eksempelvis på Afrikas Horn, der er hårdt ramt af tørke.Foto: World Food Programme/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Der er ikke én samlet holdning til klimakompensation blandt oprindelige folk.  

Derfor vil International Work Group for Indigenous Affairs, Iwgia, ikke blåstemple klimakompensation ved selv at bruge det.  

Det forklarer Stefan Thorsell, der er organisationens klimarådgiver. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00