Ny debat: Er blended finance vejen frem?

DEBAT: Udviklingsministeren har allerede været i samråd om dette brandvarme emne. Altinget tager debatten om potentialet ved privat-offentlige partnerskaber. Mød panelet her.

"Lad mig slå fast, at private investeringer ikke kan håndtere udfordringerne i udviklingslandene alene. Det har vi brug for en klar erkendelse af," udtalte udviklingsminister Rasmus Prehn (S) i det åbne samråd om finansiering af den grønne omstilling i udviklingslande, som udviklingsordførerne Rasmus Nordqvist (ALT) og Christian Juhl (EL) havde indkaldt ministeren til.

Ministeren kommenterede den igangværende debat om begrebet blended finance, som dækker over en blanding af private investeringer og offentlige udviklingskroner. På tværs af folketingssalen er der vidt forskellige forventninger til, hvad vi kan opnå ved denne strategiske investerings-blanding i udviklingslande.

Har retorikken omkring den private finansiering har været "for rosenrød," som udviklingsministeren vurderede på samrådet, eller har vi simpelthen bare ikke været i stand til at forløse potentialet i blended finance endnu? Hvad ved vi, og hvad forventer vi af fremtiden? Hvad er i det hele taget realistisk? Dette er nogle af de spørgsmål, Altinget stiller i de kommende uger.

Login