Ny debat: Er blended finance vejen frem?

DEBAT: Udviklingsministeren har allerede været i samråd om dette brandvarme emne. Altinget tager debatten om potentialet ved privat-offentlige partnerskaber. Mød panelet her.

Udviklingsminister Rasmus Prehn mener, at der har været en tendens til, at man maler et for rosenrødt billede af <i>blended finance</i>.
Udviklingsminister Rasmus Prehn mener, at der har været en tendens til, at man maler et for rosenrødt billede af blended finance.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Friis Date
Fakta
Vil du bidrage til debatten? Skriv til [email protected] eller [email protected].

"Lad mig slå fast, at private investeringer ikke kan håndtere udfordringerne i udviklingslandene alene. Det har vi brug for en klar erkendelse af," udtalte udviklingsminister Rasmus Prehn (S) i det åbne samråd om finansiering af den grønne omstilling i udviklingslande, som udviklingsordførerne Rasmus Nordqvist (ALT) og Christian Juhl (EL) havde indkaldt ministeren til.

Ministeren kommenterede den igangværende debat om begrebet blended finance, som dækker over en blanding af private investeringer og offentlige udviklingskroner. På tværs af folketingssalen er der vidt forskellige forventninger til, hvad vi kan opnå ved denne strategiske investerings-blanding i udviklingslande.

Har retorikken omkring den private finansiering har været "for rosenrød," som udviklingsministeren vurderede på samrådet, eller har vi simpelthen bare ikke været i stand til at forløse potentialet i blended finance endnu? Hvad ved vi, og hvad forventer vi af fremtiden? Hvad er i det hele taget realistisk? Dette er nogle af de spørgsmål, Altinget stiller i de kommende uger.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00