Ny debat: Hvad er efterårets vigtigste udviklingspolitiske opgaver?

DEBAT: Danmark har fået en ny regering, og snart begynder det nye folketingsår. Hvad er de største udviklingspolitiske dagsordener i efteråret? Altinget Udvikling har spurgt ordførerne. 

Afgående udviklingsminister Ulla Tørnæs kaldte sikringen af en global bæredygtig udvikling en af århundredets vigtigste sikkerhedspolitiske emner. Men hvad mener Folketingets udviklingordførere skal øverst på dagsordenen?
Afgående udviklingsminister Ulla Tørnæs kaldte sikringen af en global bæredygtig udvikling en af århundredets vigtigste sikkerhedspolitiske emner. Men hvad mener Folketingets udviklingordførere skal øverst på dagsordenen?Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Minimumsnormeringer, klimalov og tilbagetrækningsalder løb med det meste af opmærksomheden, men aftalepapiret mellem Socialdemokratiet og støttepartierne rummede flere udviklingspolitiske prioriteter.

Det er regeringens erklærede mål at iværksætte en ny udviklingspolitisk strategi med blandt andet øget klimabistand, kvoteflygtninge og et "historisk løft af Afrika".

Men hvad skal ligge øverst på minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehns, dagsorden, når årets folketingssæson indledes?

0:000:00