Ny temadebat: Hvad er konsekvenserne af nedskæringer i udviklingsbistanden?

Hvordan bør bistanden prioriteres i en tid med krig på europæisk jord? Altinget inviterer til debat om regeringens besparelser på ulandsområdet som følge af krigen i Ukraine.

213 millioner kroner dansk ulandsbistand bliver taget fra bilaterale landeprogrammer i Burkina Faso, Mali og Bangladesh. Arkivfoto.
213 millioner kroner dansk ulandsbistand bliver taget fra bilaterale landeprogrammer i Burkina Faso, Mali og Bangladesh. Arkivfoto.Foto: Mohammad Ponir Hossain/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske udviklingsbistand er beskåret med to milliarder kroner i 2022. Det sker som led regeringens beslutning om at omprioritere ulandsmidler til ukrainske flygtninge i Danmark - samt at udnævne Danmark til et nærområde.

Skrøbelige stater, klimaindsatser på Afrikas Horn og fredsindsatser i Mellemøsten og Sahel bliver blandt andet nedprioriteret til fordel for ukrainske flygtninge i Danmark. Se Altingets overblik over besparelserne her. 

Altinget inviterer til debat:
Hvad er de konkrete konsekvenser af besparelserne udviklingsområdet? Og hvordan bør bistanden prioriteres i en tid med krig på europæisk jord?

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00