Ny temadebat: Hvad skal den næste udviklingspolitiske strategi indeholde?

Den nuværende udviklingspolitiske strategi løber frem til 2025, og politikerne skal derfor forhandle en ny på plads i løbet af næste år. Men hvad bør den kommende strategi indeholde? Det sætter Altinget fokus på i denne temadebat.

<div>Politikerne skal med den nye strategi blandt andet sætte retning for den danske
indsats for global klimatilpasning og fattigdomsbekæmpelse.<br></div>
Politikerne skal med den nye strategi blandt andet sætte retning for den danske indsats for global klimatilpasning og fattigdomsbekæmpelse.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Den udviklingspolitiske strategi, Fælles om Verden, har siden 2021 sat dagsordenen for Danmarks førte udviklingspolitik. Men det udviklingspolitiske billede ændrer sig hurtigt, og det er derfor tid til at tage de første spadestik til samtalen om, hvad den kommende strategi for 2025 og frem skal indeholde. 

Da der i foråret blev gjort status i Folketinget på den nuværende strategi, blev der blandt andet sat spørgsmålstegn ved balancen mellem klimafokus og fattigdomsbekæmpelse. Flere var desuden kritiske omkring det beløb fra udviklingsbistanden, der er gået til at hjælpe ukrainere efter Ruslands invasion af landet.

Temadebat

I Altingets temadebatter deltager en række aktører, som skriver debatindlæg om aktuelle emner. Alle indlæg er alene udtryk for skribenternes holdning, og indlæg i Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vil du bidrage til debatten? Skriv til [email protected] for at høre om mulighederne.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00