SF undrer sig over tildeling af udviklingsmidler til ukrainske flygtninge i Danmark: "Det nytter ikke at lave et estimat på bagsiden af en serviet"

Regeringen lægger i sit finanslovsudspil op til at bruge tre milliarder kroner fra puljen af udviklingsbistand på ukrainske flygtninge i Danmark. Det er samtlige af regeringens tre støttepartier lodret uenige i. Og SF sætter spørgsmålstegn ved det estimat, der ligger bag de tre milliarder kroner.

Ukrainske flygtninge bliver indkvarteret i Center Dokkedal. Regeringen vil bruge penge fra udviklingsbistanden på at modtage ukrainske flygtninge. Arkivfoto.
Ukrainske flygtninge bliver indkvarteret i Center Dokkedal. Regeringen vil bruge penge fra udviklingsbistanden på at modtage ukrainske flygtninge. Arkivfoto.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

SF stiller nu spørgsmålstegn ved regeringens udregning bag at tildele tre milliarder kroner fra puljen af udviklingsmidler til modtagelse af ukrainske flygtninge i Danmark.

Regeringen skønner nemlig, at der ankommer cirka 20.000 ukrainere mere end de cirka 30.000, der i forvejen er flygtet fra krigen.

Nødhjælpsorganisationer til stede i Ukraine har fortalt Altinget, at de er "overraskede og forundrede" over den prognose, og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) har selv kaldt det for en "vurdering med stor usikkerhed".

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00