Støttepartier og ngo’er efterlyser større klimahjælp oven på ny FN-rapport: ”Vi kan se frem til millioner af klimaflygtninge”

Det er ”meget, meget vigtigt” at levere på et løfte om klimamilliarder til verdens fattigste lande, siger Dan Jørgensen om FN’s nye klimabibel. Så kom i gang, lyder det fra støttepartier, klimarådgiver og ngo-boss.

Menneskeheden har ”utvetydigt” opvarmet atmosfæren, havet og landjorden, og det har fået – og vil fortsat få – store konsekvenser, konstaterer ny FN-rapport.
Menneskeheden har ”utvetydigt” opvarmet atmosfæren, havet og landjorden, og det har fået – og vil fortsat få – store konsekvenser, konstaterer ny FN-rapport.Foto: Mike Hutchings/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Find ekstra milliarder, og hold klimapenge adskilt fra ulandsbistanden.

Sådan lyder beskeden til regeringen fra flere af regeringens støttepartier, en klimarådgiver og Folkekirkens Nødhjælp oven på en ny rapport fra FN’s klimapanel, der har fået klimaminister Dan Jørgensen (S) til at kalde finansiering af klimahjælp til verdens fattigste for ”meget, meget vigtig”. 

Rige lande har lovet 100 milliarder dollar om året, det lovede vi allerede til COP15. Det bliver der ikke leveret på endnu. Det er meget, meget vigtigt.

Dan Jørgensen (S)
Klimaminister

”Det er helt åbenlyst oven på den her rapport, at der skal meget mere til,” siger SF’s udviklingsordfører, Rasmus Nordqvist.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00