KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Joachim Hoffmann-Petersen

forDet Konservative Folkeparti
Kommune: Odense Kommune
Beskæftigelse: Offentligt ansat
  • Kommunalvalg 2021

44 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Joachim Hoffmann-Petersens 1.408 personlige stemmer afgørende for valg

Joachim Hoffmann-Petersen fik 1.408 personlige stemmer ved kommunalvalget 2021, hvor han var opstillet for Konservative i Odense Kommune. Konservative fik seks mandater i Odense Kommune.


Joachim Hoffmann-Petersen var placeret som nummer syv på Konservatives liste, men sprængte listen ved at opnå et højere personligt stemmetal end tre højere placerede kandidater. Joachim Hoffmann-Petersens personlige stemmetal var således afgørende for, at han opnåede valg.


Kommunen er inddelt i 30 afstemningsområder. Ved afstemningsområderne Sct. Knuds Gymnasium og Tingløkkeskolen fik Joachim Hoffmann-Petersen flest stemmer blandt Konservatives kandidater.


Hver tiende af partiets personlige stemmer
Konservative fik 18,5 % af stemmerne i Odense, 9,9 procentpoint mere end ved 2017-valget og 3,2 procentpoint mere end på landsplan. 70 % af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 24 opstillede kandidater, heraf gik 10 % til Joachim Hoffmann-Petersen.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Efter at have brokket mig i flere år er jeg nu klar til at tage ansvar og finde gode løsninger for samfundet. Sundhedsvæsenet har massive udfordringer både for patienter og ansatte. Som læge kan jeg kun gøre forskel for 1 patient ad gangen. Som politiker kan jeg gøre større forskel. Mine 16 års erhvervserfaring gør at jeg kender den virkelige verden (udenfor Christiansborg).

Politiske mærkesager

Forebyggelse

Den danske 26. plads i levealder er for ussel, det er ikke godt nok. Vi dør markant tidligere end man gør i Norge, Island, Sverige og Finland. Jeg håber jeg kan bidrage til en flottere placering i fremtiden.

Psykiatri

Kommunerne har ansvaret for de allersvageste i samfundet. Der skal være passende med botilbud. Bostøtte ordningerne skal være tilstrækkelige. De psykiatriske patienter skal hjælpes til at klare sig, så de ikke bliver svingdørspatienter på psykiatrisk afdeling. Når samfundet både betaler for en hospitalsseng og en institutionsplads er det dyrt, dumt og trist for skatteydere, beboere og pårørende.

Beskæftigelse og forskning

Hvordan får man mest effektivt arbejdsløse i arbejde? Aktivering, motivation eller pisk via jobcenteret, økonomisk gulerod, motion, danskundervisning, bedre psykiatri, eller skal vi lade være med at gøre noget - fordi det alligevel ikke virker. Vi ved ikke ret meget om hvad der virker, trods en årlig udgift på 13 mia kr på landsplan.

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

Forebyggelse er billigere end helbredelse. Gode cykelstier og skoleveje medfører større trafiksikkerhed og får flere til at cykle. Vi skal have bedre bostøtteordninger (eks med døgnbemanding) for de allersvageste borgere. Indeklimaet på skolerne skal undersøges. CO2 er ikke kun en klimagas, den fungerer også som en bedøvelsesgas. Skolebørnene har brug for at være klare i hovedet hele dagen.

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Søren Windell

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Økonomi
Social
Sundhed

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Joachim Hoffmann-Petersen

Poul Schlüter

Hvem er din favorit musikartist/band

Joachim Hoffmann-Petersen

U2, Coldplay, Bo Kaspers Orkester. Jeg holder meget af rock, jazz og klassisk musik

Hvad er din favoritfilm

Joachim Hoffmann-Petersen

Dokumentarfilm

Hvem er din favoritforfatter

Joachim Hoffmann-Petersen

Christian Ørsted

Hvad er dit favorit TV-program

Joachim Hoffmann-Petersen

DR2 Deadline

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Joachim Hoffmann-Petersen

P1Morgen Den Uafhængige DR Genstart

Hvad er din favoritsport

Joachim Hoffmann-Petersen

At se på: Fodbold og ishockey. At deltage i: Løb.

Hvad er din favorit rejsedestination

Joachim Hoffmann-Petersen

Anguila (Caribien)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00