KL vil afskaffe Plejehjemsoversigten og lempe krav til kommunale kvalitetsstandarder

Når regeringen rydder op i bureaukratiet på ældreområdet, bør den centrale plejehjemsoversigt lægges i graven sammen med krav til indberetninger om genoptræning og til kvalitetsstandarder. Det mener KL. DI advarer.

Plejehjemsovserigten.dk blev indført af daværende ældreminister Thyra Frank (LA) i 2018 for at give borgere lettere adgang til at kunne sammenligne plejecentre. Nu vil KL have oversigten afskaffet.<br>
Plejehjemsovserigten.dk blev indført af daværende ældreminister Thyra Frank (LA) i 2018 for at give borgere lettere adgang til at kunne sammenligne plejecentre. Nu vil KL have oversigten afskaffet.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er ikke kun de statslige tilsynskrav på ældreområdet, som kommunerne vil have luget godt og grundigt ud i med regeringens bebudede frisættelse af ældreområdet.

Blandt andre ting på ønskesedlen finder man også et opgør med kravet om at indberette en lang række oplysninger om de enkelte plejehjem til den såkaldte plejehjemsoversigt.

Der skal også luges ud i indberetningskravene i forbindelse med genoptræning, og man bør droppe den årlige politiske godkendelse af de forskellige kvalitetsstandarder for ældreplejen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00