Ny debat: Kan Heunickes topmøde forhindre mere omsorgssvigt i ældreplejen?

TEMADEBAT: Efter omsorgssvigt på plejehjem har sundheds- og ældreministeren indkaldt til ældretopmøde. Aktører giver i ny debat deres bud på, hvordan de vil forhindre mere svigt i ældreplejen.

TV 2 har vist svigt på to plejehjem. "Man skal være meget naiv, hvis man går ud fra, at det kun er ved de her episoder, at det her finder sted," har sundheds- og ældreministeren sagt.
TV 2 har vist svigt på to plejehjem. "Man skal være meget naiv, hvis man går ud fra, at det kun er ved de her episoder, at det her finder sted," har sundheds- og ældreministeren sagt.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Skjulte videooptagelser på plejehjem i Aarhus og Randers har fået borgere, politikere og interesseorganisationer til at debattere forholdene i ældreplejen vidt og bredt.

TV 2 sendte i juli dokumentaren 'Plejehjemmene bag facaden', som gennem familiers udsagn og videooptagelserne viste, at to demente borgere på 90 år blev udsat for omsorgssvigt.

Optagelserne fik sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at indkalde et topmøde, hvor borgere, pårørende, ledere og medarbejdere over to dage skal komme med konkrete forslag til retningen for fremtidens ældrepleje.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024