Denne uge på Arbejdsmarked (49)

DET SKER: Der er tre 1. behandlinger på beskæftigelsesområdet i denne uge, hvor Mette Frederiksen (S) desuden skal til rådsmøde i Bruxelles. Læs mere her.
Foto: Colourbox
Christian Juhl Mølgaard
Foto:
Fakta

Har du arrangementer, der skal med i Altinget.dks kalender, så skriv til [email protected]

Ministeren
Tirsdag 4. december er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i Folketingssalen til tre 1. behandlinger. Se nedenfor.

Onsdag 5. december holder ministeren oplæg for Teknisk Landsforbunds Hovedbestyrelse og deltager i møde med Rådet for Socialt Udsatte.

Torsdag 6. december er Mette Frederiksen til Rådsmøde i Bruxelles.


Folketinget

Tirsdag 4. december er der i Folketingssalen følgende tre 1. behandlinger på beskæftigelsesområdet:

L 89: Beskæftigelsesministeren har fremsat forslag til lov om indretning m.v. af visse produkter. Lovforslaget samler EU-reglerne for produktsikkerhed på de områder, hvor Arbejdstilsynet er meddelt til EU-Kommissionen som kompetent myndighed, i en separat lov. Hidtil har hjemlen til implementering af disse EU-regler været i arbejdsmiljøloven.

Lovforslaget medfører, at reglerne om indretning og markedsovervågning af maskiner, elevatorer, tekniske hjælpemidler m.v. flyttes ud af arbejdsmiljøloven og over i en ny lov. Dette skal sikre en mere tydelig og fyldestgørende gennemførelse af disse regler i Danmark. Efterfølgende vil blive udstedt en række bekendtgørelser, som udmønter loven.

Arbejdsmiljøloven vil fortsat regulere arbejdsgiverens forpligtelser til at sikre, at maskiner mv. anvendes forsvarligt på arbejdspladsen. Arbejdsmiljøloven vil desuden fortsat regulere de maskiner og andre tekniske hjælpemidler, der ikke er omfattet af totalharmoniseringsdirektiverne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00