Analyse af 
Søren Elkrog Friis

Indvandrere uden job bliver jaget vildt i det politiske forår

ANALYSE: Med skrappe aktiveringskrav til indvandrere lægger Venstre op til kinddans med regeringen om integrationsaftale, og jager samtidig en kile i sammenholdet i rød blok. Men ambitionerne kan få det svært i mødet med virkeligheden.

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er enige om, at det skal være slut med passiv forsørgelse for indvandrere. Om der kan komme en politisk aftale ud af det, bliver vi klogere på til foråret. 
Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er enige om, at det skal være slut med passiv forsørgelse for indvandrere. Om der kan komme en politisk aftale ud af det, bliver vi klogere på til foråret. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

"Arbejdspligt", hedder det i Venstre, mens Socialdemokratiet kalder det 37 timers aktivering.

Trods forskellige begreber er den bærende søjle i regeringen og Venstres integrationspolitik nu den samme: Indvandrere skal arbejde, studere eller gøre sig nyttige på fuld tid, hvis de skal have kontanthjælp eller integrationsydelse.

Det står klart efter onsdagens integrationsudspil fra Venstre, som dermed kommer regeringens integrationsudspil i forkøbet, som er varslet til foråret.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024