V og S vil fuldtidsaktivere flygtninge, som allerede aktiveres meget mere end danskere

37-TIMERS AKTIVERING: Der tegner sig bred politisk enighed om skrappere aktiveringskrav til nytilkomne indvandrere. Men gruppen aktiveres allerede i dag langt mere end etniske danskere, viser ny analyse. Til gengæld er aktiveringsgraden for ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp lav. 

Syriske kvinder i praktik på De Forenede Dampvaskerier i Skovlunde. Nu vil regeringen stille krav o aktivering på fuld tid til gengæld for fuld offentlig forsørgelse.
Syriske kvinder i praktik på De Forenede Dampvaskerier i Skovlunde. Nu vil regeringen stille krav o aktivering på fuld tid til gengæld for fuld offentlig forsørgelse.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Trods store forskelle er Socialdemokratiet og Venstre enige om én ting: Flygtninge og indvandrere skal arbejde til gengæld for offentlig forsørgelse.

På weekendens landsmøde i Venstre varmede Jakob Ellemann-Jensen i sin formandstale op til et snarligt integrationsudspil, som skal skærpe aktiveringskravene til arbejdsløse indvandrere.

Ellemann opfordrede til en bred politisk aftale, der kan få flere indvandrere i job, og lagde dermed madding ud til regeringen, som til foråret har bebudet deres udspil til 37-timers aktivering af nytilkomne og indvandrere med fortsat integrationsbehov.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00