Arbejdsgiverne undgik lussing og fik hedt ønske opfyldt på rød finanslov

OVERBLIK: Finansloven betyder farvel til det omdiskuterede opholdskrav for dagpenge, mens boligjobordningen overlever. Arbejdsgiverne undgår milliardregning for langtidssygemeldinger og får samtidig lettere adgang til faglært udenlandsk arbejdskraft.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Arbejdsgiverne kunne mandag aften ånde lettet op. Med finanslovsaftalen for 2020 i hus, står det klart, at den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode alligevel ikke bliver forlænget.

Det var ellers regeringens ambition at hente knap en halv milliard i finansiering ved at lade arbejdsgiverne betale 10 dage mere af en langtidssygemelding, end de gør i dag. Det skyldes især modstand fra Radikale, men også fra SF og Enhedslisten, som har været betænkelige ved konsekvenserne for arbejdsgivernes rummelighed i forhold til nyansættelser.

Stor lettelse, at #fl20 ikke indeholder en forøgelse af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode, som @regeringDK ellers havde lagt op til. Giver ikke mening at lægge ekstra skat på virksomhedernes sociale engagement. #dkpol #arbejde

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00