Arbejdsgiverne undgik lussing og fik hedt ønske opfyldt på rød finanslov

OVERBLIK: Finansloven betyder farvel til det omdiskuterede opholdskrav for dagpenge, mens boligjobordningen overlever. Arbejdsgiverne undgår milliardregning for langtidssygemeldinger og får samtidig lettere adgang til faglært udenlandsk arbejdskraft.

Arbejdsgiverne kunne mandag aften ånde lettet op. Med finanslovsaftalen for 2020 i hus, står det klart, at den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode alligevel ikke bliver forlænget.

Det var ellers regeringens ambition at hente knap en halv milliard i finansiering ved at lade arbejdsgiverne betale 10 dage mere af en langtidssygemelding, end de gør i dag. Det skyldes især modstand fra Radikale, men også fra SF og Enhedslisten, som har været betænkelige ved konsekvenserne for arbejdsgivernes rummelighed i forhold til nyansættelser.

Stor lettelse, at #fl20 ikke indeholder en forøgelse af den arbejdsgiverbetalte sygedagpengeperiode, som @regeringDK ellers havde lagt op til. Giver ikke mening at lægge ekstra skat på virksomhedernes sociale engagement. #dkpol #arbejde

Login