Analyse af 
Erik Holstein

Grænsekontrol og minimumsnormeringer trækker finanslov i langdrag

ANALYSE: Et radikalt attentat på grænsekontrollen og en strid mellem SF og Enhedslisten er snublesten for en finanslov, der ellers lå til at blive den mest problemfrie i årevis. Alt tyder dog fortsat på en aftale i løbet af en uge.

Finansminister Nicolai Wammen (S) må konstatere, at finanslovsforhandlingerne trækker længere ud end, man kunne forvente.&nbsp; <br>
Finansminister Nicolai Wammen (S) må konstatere, at finanslovsforhandlingerne trækker længere ud end, man kunne forvente. 
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Radikale skal kunne sige, at de ikke bevilliger penge til grænsekontrol. Men grænsekontrollen bliver ikke ophævet af den grund.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Kigger man på substans-uenighederne mellem regeringen og dens tre støttepartier, burde finansloven været kommet på plads allerede nu.

Der er forskellige holdninger til områder som udenlandsk arbejdskraft, skat og minimumsnormeringer, men ikke uoverstigelige modsætninger. Alligevel trækker finanslovsforhandlingerne ud og kan også denne gang gå frem til starten af december.

Den overordnede økonomiske ramme er begrænset i 2020, hvor regeringen spillede ud med 2,1 milliarder. Det er den godtepose, finansminister Nicolai Wammen (S) havde med til at dele ud til støttepartiernes krav.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00