ASE advarer: Forslag om fradrag er i strid med loven

Regeringen vil fjerne muligheden for at få fradrag for sin private lønforsikring, medmindre man betaler 1.300 kroner om året til en a-kasse. Det kan være i strid med blandt andet skatteregler og foreningsfriheden, mener fagforeningen ASE, der tilbyder et sådant produkt.  

Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard præsenterede tirsdag regeringens reformudspil "Danmark kan mere 1" i Statsministeriet. 
Statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard præsenterede tirsdag regeringens reformudspil "Danmark kan mere 1" i Statsministeriet. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

”Regeringen spænder ben for det private initiativ og vil via statsstøtte tryne konkurrencen og beskytte det delvist offentlige dagpengesystem. Den overtræder efter vores opfattelse en perlerække af lovfæstede frihedsrettigheder, der både vedrører den personlige frihed og den frie konkurrence. ”

Sådan lyder det fra direktør Karsten Mølgaard i den tværfaglige a-kasse ASE efter regeringen i sit reformudspil "Danmark kan mere 1" har foreslået at fjerne fradraget for private lønforsikringer, medmindre man betaler et bidrag på 1300 kroner årligt til en a-kasse.

ASE lancerede for to år siden netop en sådan lønforsikring, som er målrettet godt 250.000 danskere, blandt andet læger, ingeniører, jordemødre og folkeskolelærere, der vil forsikre sig mod ledighed, men ikke ønsker at være en del af det offentlige system med krav om samtaler i jobcenter og a-kassen. Omkring en fjerdedel af arbejdsstyrken i dag er ikke medlem af en a-kasse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00