Messerschmidt opfordrer DF-byrødder til at genindføre fridage på store bededag – men ifølge KL er det ikke muligt

Byrådsmedlemmer fra DF på tværs af landet kæmper for at bevare store bededag som en lokal fridag. Forslaget møder dog kritik fra flere fronter – og ifølge kommunernes egen organisation kan det ikke lade sig gøre. Messerschmidt giver ikke meget for den melding.

Morten Messerschmidt ser ikke noget problem i at bevare store bededag som en lokal fridag i flere af landets kommuner. "Naturligvis kan man kommunalt beslutte at give de ansatte en fridag," lyder det.
Morten Messerschmidt ser ikke noget problem i at bevare store bededag som en lokal fridag i flere af landets kommuner. "Naturligvis kan man kommunalt beslutte at give de ansatte en fridag," lyder det.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Kommunalt ansatte skal stadig kunne holde fri på store bededag, mener DF.

I et nyhedsbrev til Dansk Folkepartis medlemmer oplyser partiformand Morten Messerschmidt, at partiet har lanceret en decideret kampagne, hvor man kommunalt vil gøre, hvad man kan for at bremse afskaffelsen af store bededag.

"Kommunalt kan vore byråd nemlig bestemme at holde fast i store bededag – som fridag for de kommunalt ansatte," lyder det i Messerschmidts nyhedsbrev, som fortsætter:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00