Fagforeninger savner stærkere signaler for hjemmearbejde i staten: “Kom nu ind i kampen! Signalér noget begejstring”

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen er kommet med ny vejledning for hjemmearbejde i staten. Fagforeninger havde håbet på en mere progressiv tilgang til at arbejde hjemmefra.

En undersøgelse blandt statslige ansatte i HK viser et udtalt ønske om at kunne arbejde hjemmefra flere gange om ugen. Her er det et modelfoto for hjemmearbejde. AKRIV.
En undersøgelse blandt statslige ansatte i HK viser et udtalt ønske om at kunne arbejde hjemmefra flere gange om ugen. Her er det et modelfoto for hjemmearbejde. AKRIV.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Tiden med corona har fået mange statsansatte til at drømme om en eller flere ugentlige arbejdsdage hjemmefra.

Nu er Medarbejder- og Kompetencestyrelsen kommet med en vejledning for hjemmearbejde, som de statslige arbejdsgivere kan læne sig op ad.

”Det er ledelsen på den enkelte arbejdsplads, som beslutter, hvordan linjen for hjemmearbejde skal lægges. For at klæde de statslige arbejdsgivere godt på til beslutningsprocessen, har vi givet vejledningen på området et grundigt servicetjek og udarbejdet nye konkrete værktøjer og inspiration,” udtaler direktør Signe Friberg Nielsen i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00