For tre måneder siden fik statsministeren stående bifald – søndag samlede fagbevægelsen tusindvis til demonstration

Landets største fagforbund opfordrede på ny SVM-regeringen til at droppe planerne om at afskaffe store bededag. Det skete ved en demonstration, der forenede Revolutionære Socialister og Konservative.

465.000 danskere har ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) skrevet under på, at de vil bevare store bededag. Ved søndagens demonstration deltog 50.000 mennesker, lyder det fra FH.
465.000 danskere har ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) skrevet under på, at de vil bevare store bededag. Ved søndagens demonstration deltog 50.000 mennesker, lyder det fra FH.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Det er ikke mere end tre måneder og fem dage siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) blev mødt med stående klapsalver fra de delegerede, da hun lagde vejen forbi Scandic Falkoner som gæstetaler ved kongressen i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Det var dagen før folketingsvalget 1. november 2022, og i god tid før den nye SVM-regering kom ud fra regeringsforhandlingerne med et sidenhen så kontroversielt forslag om at afskaffe store bededag.

Søndag eftermiddag havde fagbevægelsens pibe fået en anden lyd ved en stor demonstration, der markerede det foreløbige højdepunkt i den faglige modstand mod at afskaffe helligdagen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00