Forskere: Nye virksomheder skaber flest jobs

JOBVÆKST: Ny undersøgelse lægger op til en erhvervspolitisk opprioritering af nyetablerede virksomheder, da de skaber flere jobs end ældre virksomheder. V er enig, men S er kritisk.

Der findes jo ældre virksomheder, der også har brug for midler til at videreudvikle gode ideer inden for eksempelvis energi- og miljøteknologi. Så det ville være farligt kun at satse på de yngste virksomheder.

Torben Hansen
Arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne
Fakta

Bogen "Jagten på verdens nye vækstvirksomheder" udkommer den 19. november 2009 på Jurist- og Økonomforbundets Forlag.

Rockwool Fonden og Aalborg Universitets forskere har udarbejdet en ny undersøgelse, der påpger, at der i højere grad bør lægges politisk vægt på nyetablerede virksomheders udviklingsmuligheder, da ældre virksomheder ofte bidrager til negativ jobskabelse. En sådan prioritering vil, ifølge forskerne, føre til betydelige muligheder for øget beskæftigelse.

I den nye bog "Jagten på fremtidens nye vækstvirksomheder" søger forskerne at komme med bud på, hvilke iværksættere der er bedst i stand til at få succes med deres virksomhed og således generere arbejdspladser.

Ifølge bogen bidrager 0-3-årige virksomheder årligt netto med 60.000 jobs om året. Det står i modsætning til ældre virksomheder, der ofte siger farvel til flere medarbejdere, end de ansætter.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00