Forsvarsakademiet sexchikane-topscorer

CHIKANE: Forsvarsakademiet er den enhed i Forsvaret, hvor flest medarbejdere oplever kønskrænkende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed.

Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot er en del af Forsvarsakademiet.
Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot er en del af Forsvarsakademiet.Foto: Stine Schjødt Nielsen / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Det skal ikke være sådan, at man ikke kan snakke med hinanden eller være i rum med hinanden. Men man skal respektere hinanden og være meget mere opmærksom på, hvor grænserne går.

Henrik Ryberg
Kontreadmiral, chef for Forsvarsakademiet

Blandt Forsvarets ansatte er det de kvindelige medarbejdere på Forsvarsakademiets skoler og enheder, der oftest måtte lægge ører til lumre kommentarer og opleve uønsket seksuel opmærksomhed fra kollegerne. Det viser en omfattende undersøgelse af kønskrænkende adfærd i Forsvarsministeriets koncern, som er blevet gennemført hen over vinteren og offentliggjort i sidste uge.

Således svarer 24,2 procent af de 124 kvindelige ansatte og studerende på Forsvarsakademiet, som deltog i undersøgelsen, at de oplever, at der er en kønskrænkende omgangstone eller adfærd på akademiet. Desuden svarer 23,4 procent af kvinderne på Forsvarsakademiet i undersøgelsen, at de inden for de seneste 12 måneder har været udsat for uønsket seksuel opmærksomhed.

I alt 548 af Forsvarsakademiets godt 900 ansatte og studerende deltog i undersøgelsen. Akademiet består af Forsvarets seks officers- og sergentskoler samt en sprogskole og en række institutter.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00