Forsvarsakademiet sexchikane-topscorer

CHIKANE: Forsvarsakademiet er den enhed i Forsvaret, hvor flest medarbejdere oplever kønskrænkende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed.

Blandt Forsvarets ansatte er det de kvindelige medarbejdere på Forsvarsakademiets skoler og enheder, der oftest måtte lægge ører til lumre kommentarer og opleve uønsket seksuel opmærksomhed fra kollegerne. Det viser en omfattende undersøgelse af kønskrænkende adfærd i Forsvarsministeriets koncern, som er blevet gennemført hen over vinteren og offentliggjort i sidste uge.

Således svarer 24,2 procent af de 124 kvindelige ansatte og studerende på Forsvarsakademiet, som deltog i undersøgelsen, at de oplever, at der er en kønskrænkende omgangstone eller adfærd på akademiet. Desuden svarer 23,4 procent af kvinderne på Forsvarsakademiet i undersøgelsen, at de inden for de seneste 12 måneder har været udsat for uønsket seksuel opmærksomhed.

I alt 548 af Forsvarsakademiets godt 900 ansatte og studerende deltog i undersøgelsen. Akademiet består af Forsvarets seks officers- og sergentskoler samt en sprogskole og en række institutter.

Login