Debat

Gode rammevilkår sikrer varige danske arbejdspladser

DEBAT: Erhvervslivet skal sikres, at der fra politisk side ikke bliver lagt nye byrder på virksomhederne i resten af valgperioden. Byrdestop skal derfor være en del af vækstplanen, skriver Ulla Tørnæs, Venstres arbejdsmarkedsordfører.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Studerende i samfundsfag og mediefag på Aalborg Universitet. Researcher på portalerne Altinget | Christiansborg, Altinget | Arbejdsmarked samt Altinget | Miljø.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ulla Tørnæs (V)
Arbejdsmarkedsordfører

Venstre og regeringen forhandler om Danmarks fremtid. Der skal sikres flere varige danske arbejdspladser, og virksomhederne skal have en garanti for bedre rammevilkår. Skatter og afgifter skal holdes i ro.

Erhvervslivet må i disse dage sidde og vente i spænding på, hvad de aktuelle forhandlinger om en ny vækstplan munder ud i.

Venstre vil gerne tage ansvar for udviklingen i Danmark. Derfor håber vi, at det lykkes at opnå politisk enighed om en aftale, som vil skabe de bedste forudsætninger for det danske erhvervsliv.

Meldingen er klar fra Venstre - vi ønsker et byrdestop, så virksomhederne kan være sikre på, at der er ro omkring deres vilkår. Vi tror på, at det vil gøre det mere attraktivt for virksomhederne at investere i Danmark og dermed oprette nye arbejdspladser.

Ulla Tørnæs
Arbejdsmarkedsordfører for Venstre

Byrdestop skal skabe ro i erhvervslivet
Forudsætningen for en god og fremadrettet vækstplan er dog først og fremmest at give dansk erhvervsliv bedre vilkår for at skabe vækst og varige arbejdspladser. Vi har foreslået et byrdestop for erhvervslivet, så resten af valgperioden ikke byder på nye skatter og afgifter. Et byrdestop, som det Venstre har foreslået, vil være den bedste garanti for, at erhvervslivet ikke udsættes for nye skatter, afgifter og byrder.

Meldingen er klar fra Venstre - vi ønsker et byrdestop, så virksomhederne kan være sikre på, at der er ro omkring deres vilkår. Vi tror på, at det vil gøre det mere attraktivt for virksomhederne at investere i Danmark og dermed oprette nye arbejdspladser.

Prognoserne fra dansk erhvervsliv ser nemlig ikke særligt lovende ud. DI konstaterede for nylig i en analyse, at industriproduktionen fortsat er faldende, og at jobudviklingen af den grund ikke vil stige - tværtimod.

DI og andre peger på, at netop skatter og afgifter er årsagen til den manglende konkurrenceevne hos danske virksomheder.

Derfor skal de generelle rammevilkår for dansk erhvervsliv forbedres - ikke mindst for at give Danmarks mange små og mellemstore virksomheder mulighed for at bidrage til at sætte skub i væksten.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der findes et meget stort potentiale hos små og mellemstore virksomheder - men det handler om at give dem de rette ramme- og vækstbetingelser. For eksempel har mange virksomheder i dag svært ved at låne penge i banken, selvom de har en god forretningsplan. Derfor er Venstre kommet med en række forslag, der kan bidrage til at dække små og mellemstore virksomheders finansieringsbehov.

Forlængelse af momskreditten øger investeringerne
Udover byrdestoppet har vi foreslået at forlænge momskredittiderne. Et initiativ, der uden tvivl vil have stor betydning for mange virksomheder. Flere virksomheder har da også bekræftet, at en forlængelse af momskreditten vil forbedre likviditeten og vil kunne resultere i flere investeringer og flere arbejdspladser.

Derudover er vi meget optaget af at få genindført bolig-job-ordningen - ligesom en aftale om grænsehandel er fuldstændig afgørende for Venstre.

Væk med vanskelighederne, væk med problemerne og væk med byrderne. Vi er klar til at indgå en aftale med regeringen om vækstplanen, da vi ikke ønsker, at erhvervslivet fortsat skal være efterladt på pinebænken.

Jeg håber på en snarlig aftale, så erhvervslivet på ny kan få mod på investeringer. Vi har brug for private arbejdspladser, og derfor skal vi sikre, at deres rammevilkår er gunstige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tørnæs

Kandidat til Europa-Parlamentet (V), Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

0:000:00