Her er Løkkes opgaver på arbejdsmarkedsområdet

BAGGRUND: Selvom en ny blå regering endnu er ved at tage form, ligger der allerede en bunke arbejdsmarkeds-sager klar til en kommende Løkke-regering. Samtidig har Venstre selv lagt flere tiltag på bordet under valgkampen, der skal realiseres. Altinget ser nærmere på, hvad der venter.

Selvom Lars Løkke Rasmussen stadig forhandler med resten af blå blok om en ny regering, ligger der allerede en række sager og venter, uanset hvilke partier der danner regering og på hvilket grundlag.
Selvom Lars Løkke Rasmussen stadig forhandler med resten af blå blok om en ny regering, ligger der allerede en række sager og venter, uanset hvilke partier der danner regering og på hvilket grundlag.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Michael Hjøllund

Det er noget, der minder om politisk afpresning. Og det er en meget ubehagelig og næsten uacceptabel baggrund at indlede trepartsdrøftelser på.

Harald Børsting
Formand for LO

Mens Lars Løkke Rasmussen lægger arm med resten af blå blok om fundamentet for en ny Venstre-ledet regering, kender vi allerede en række arbejdsmarkeds-sager, der vil vente en kommende beskæftigelsesminister.

For det første er der kommissionsanbefalinger om dagpenge, jobindsatsen for svage ledige og integration, der afventer – eller snart er klart til – en politisk opfølgning.

For det andet er der en række arve-sager fra Thorning-regeringen, og fælles aftaler, som en blå regering overtager.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00