Debat

HK: Lad os lukke platformsøkonomiens skadelige smuthuller

Platformsøkonomien leverer en efterspurgt fleksibilitet, men den skaber også et digitalt manøvrerum, hvor virksomheder kan skubbe deres ansvar fra sig. Det kan en ny formodningsregel og et nyt EU-direktiv forhåbentligt sætte en stopper for, skriver HK-næstformand Mads Samsing.

HK arbejder for, at vores selvstændige medlemmer, der typisk arbejder som freelancere, skal have ret til at organisere sig og forhandle kollektivt, skriver næstformand Mads Samsing.
HK arbejder for, at vores selvstændige medlemmer, der typisk arbejder som freelancere, skal have ret til at organisere sig og forhandle kollektivt, skriver næstformand Mads Samsing.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mads Samsing
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Når nogen siger “platformsøkonomi” til mig, får jeg hverken julelys i øjnene eller en uimodståelig trang til at lægge armene over kors. For kan platformsøkonomien være vejen til et mere fleksibelt arbejdsliv? Ja, for nogle kan det.

Vi hører ofte, at mange unge finder det attraktivt. I HK har vi en del medlemmer, der arbejder på platforme som reelt selvstændige med den frihed og fleksibilitet, det giver. Det er en klar fordel, at HK’ere på den måde kan få digitalt manøvrerum til at skabe sig den hverdag, de ønsker.

Temadebat

Undergraver eller nytænker platformsindustrien den danske model? 

Udgør platformsindustrien et egentligt problem for det danske og europæiske arbejdsmarked, eller om de blot er billedet på en virkelighed, der nytænker begreberne ‘lønmodtager’ og ‘arbejdsgiver’? 

Skal virksomhederne tvinges til at ansætte de platformsmedarbejdere, som de selv betegner som selvstændige partnere, på traditionelle lønmodtagervilkår? Eller er den nye konstruktion udtryk for, at både arbejdsgivere og arbejdstagere efterlyser en fleksibilitet, som fagbevægelsen ikke leverer i dag? 

Er det nødvendigt, at EU griber ind? Og hvordan skal det nye direktiv i så fald se ud? 

De spørgsmål stiller Altinget Arbejdsmarked i en ny temadebat, hvor politikere, eksperter og arbejdsmarkedets aktører vil diskutere, om platformsvirksomhederne undergraver eller nytænker den danske model.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du skrive til debatredaktør Martin Mauricio for at aftale nærmere.

Du kan sende din henvendelse til [email protected].

Men i al den snak om fordele ved fleksibilitet i platformsøkonomien må vi aldrig glemme, at de fleste ønsker et fast arbejde på fuld tid. Det gælder også de unge.

Platformsøkonomien giver ikke bare fleksibilitet til vores medlemmer. Den skaber også et digitalt manøvrerum, hvor virksomheder kan skubbe deres ansvar fra sig ved at sætte arbejdskraft i klemme som falske selvstændige, der ikke kan bestemme over egen arbejdstid.

Formodningsregel kan aflive barske realiteter

Det billede, som Konservatives medlem af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss, har tegnet her i Altinget af en “digitaliseret opslagstavle for forskellige bijobs i forskellige brancher, som har brug for fleksibel arbejdskraft på uforudsigelige markeder”, lyder måske harmløst.

Men bag billedet gemmer sig en barsk realitet, hvor platformene på lange strækninger er arnested for dårlige arbejdsvilkår og udnyttelse, som både rammer mennesker her og nu og trækker arbejdsmarkedet i en usund retning.

Vi er nødt til at have øje for begge sider af medaljen, hvis Danmark skal lykkes med at udnytte platformsøkonomiens potentiale. Hvis man vil undgå faldgruberne – som i øvrigt også udnyttes af andre typer af virksomheder – kræver det klare regler.

For reelt selvstændige HK’ere er problemet ikke, at de burde ansættes som lønmodtagere. Problemet er, at de ofte står i en svag forhandlingsposition over for virksomheder, der er meget større end dem selv.

Mads Samsing
Næstformand, HK

Der er brug for en klar skelnen mellem, hvornår man er lønmodtager og selvstændig. For det går ikke, at virksomheder kan tage det billigste fra begge verdener, hvor man har ledelsesretten, men ikke tager det arbejdsgiveransvar på sig som følger med.

Mange virksomheder kræver, at man skal have CVR-nummer og dermed ikke får trukket A-skat. Det gør det uhyre svært at bevise, at man er lønmodtager. Derved mister man rettigheder som pension, forsikring og løn under sygdom. Derfor hilser HK regeringens forslag om en formodningsregel velkommen.

Hvis du arbejder på lønmodtagervilkår, skal du selvfølgelig ansættes som lønmodtager – uanset hvor meget virksomheder måtte forsøge at klistre betegnelsen “selvstændig” på dig.

Selvstændige skal have ret til at stå sammen

Men betyder det, at vi skal presse alle, der arbejder på platforme, over i lønmodtagerkassen? Nej. For reelt selvstændige HK’ere er problemet ikke, at de burde ansættes som lønmodtagere. Problemet er, at de ofte står i en svag forhandlingsposition over for virksomheder, der er meget større end dem selv.

Derfor arbejder HK for, at vores selvstændige medlemmer, der typisk arbejder som freelancere, skal have ret til at organisere sig og forhandle kollektivt. For i HK mener vi, at vi som fagbevægelse skal turde tænke nyt, løfte vilkårene – også for atypisk beskæftigede – og tilpasse vores skattede danske model til det moderne arbejdsmarked. Og det mener vi sagtens kan lade sig gøre uden at svække den.

Læs også
 

Lige nu ser vi i spænding frem til et direktivforslag om arbejdsvilkår på digitale platforme, som EU-Kommissionen vil fremlægge i december. Vi håber på – og arbejder for – nye regler, der giver det danske aftalesystem de bedst mulige forudsætninger for at forhandle og sikre ordnede forhold.

Vi håber og arbejder for, at direktivet bredes ud, så det ikke kun omfatter platformsansatte men alle lønmodtagere. At der bliver vedtaget klare og rimelige kriterier, så atypisk beskæftigede bliver puttet i de rigtige kasser med dertilhørende rettigheder og pligter. Og ikke mindst for at også arbejdsgiverrollen bliver klart defineret, så man som virksomhed ikke kan løbe fra sine forpligtelser. 

Ny EU-vejledning er et skridt på vejen

Vi bakker også op om EU-Kommissionens kommende vejledning om, hvordan konkurrencereglerne skal fortolkes. Den ventes at give soloselvstændige, der arbejder via digitale platforme, ret til at forhandle kollektivt.

Selvom vi som sagt gerne vil, at alle soloselvstændige i en svag forhandlingsposition får mulighed for at forhandle i fællesskab, er det – trods alt – et skridt i den rigtige retning.

HK arbejder for at skabe et moderne arbejdsmarked, som lader os høste gevinsterne af den digitale udvikling uden at dele os op i et A- og B-hold. Så lad os få spillereglerne på plads og lukke de skadelige smuthuller.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00