Strandede EU-regler for platformsarbejdere er tilbage på sporet: ”Vigtigt skridt på et arbejdsmarked i hastig forandring”

De europæiske beskæftigelsesministre gav mandag grønt lys til det første regelsæt for europæiske Wolt-bude, Uber-chauffører og andre, der arbejder via digitale platforme.

Det var en glad Ane Halsboe-Jørgensen (t.h.), der mandag sammen med sine beskæftigelsesministerkolleger kunne sige ja til nye regler for platformsmedarbejdere.
Det var en glad Ane Halsboe-Jørgensen (t.h.), der mandag sammen med sine beskæftigelsesministerkolleger kunne sige ja til nye regler for platformsmedarbejdere.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Nye regler, der skal adskille falske selvstændige fra reelt ansatte på platforme som Wolt og Uber, blev mandag eftermiddag hevet op af det politiske hængedynd og står nu til at blive virkelighed.

Forslaget, der skal sikre flere rettigheder for de såkaldte platformsarbejdere, blev bremset kort før jul, da et blokerende mindretal blandt EU-landene med Frankrig og Tyskland i spidsen pludselig afviste en ellers færdigforhandlet aftale.

Selv om den tyske beskæftigelsesminister på et møde blandt de europæiske beskæftigelsesministre mandag i Bruxelles meldte, at hans land stadig stemmer blankt, mens den franske minister var noget uklar i mælet om sin regerings endelige stemme-intentioner, var det ikke længere nok til at holde beslutningen tilbage.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024