Falske eller reelle selvstændige? Nu er afgørelsens time kommet i EU for madbude

På et rådsmøde mandag er det sidste chance for EU’s beskæftigelsesministre til at blive enige om det såkaldte platformsdirektiv, der skal regulere, hvornår eksempelvis et Wolt-bud skal betragtes som ansat eller som selvstændig erhvervsdrivende.

Det er sidste chance på mandag for EU's beskæftigelsesministre til at blive enige om nye regler for madbude, inden EU-parlamentet går i valgkamp. 
Det er sidste chance på mandag for EU's beskæftigelsesministre til at blive enige om nye regler for madbude, inden EU-parlamentet går i valgkamp. 
Rikke Brøndum

Hvornår er et Wolt-bud og en Uber-chauffør lønmodtager, og hvornår er de selvstændige?

Det spørgsmål har længe stået ubesvaret hen i Danmark og andre EU-lande, men i dag skal EU’s beskæftigelsesministre forsøge at blive enige om nye regler for ansatte på digitale platforme, efter blandt andet Frankrig og Tyskland før jul blokerede for et ellers færdigklappet direktiv, der kun manglede sidste blåstempling.

De to store lande – samt Grækenland og Estland – kunne nemlig ikke acceptere direktivets regel om, at alle på arbejdsmarkedets som udgangspunkt skal have samme rettigheder som andre lønmodtagere, hvis de lever op til to ud af fem kriterier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024