Højere løn til udenlandske byggefolk udgør igen central knast ved overenskomstbordet

Overenskomstforhandlingerne for landets godt 160.000 ansatte i byggeriet bliver en svær balancegang mellem sikring af reallønnen og krav fra 3F's bagland om at hæve mindstelønnen for at bekæmpe udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft. 

Formand for 3F's byggegruppe, Claus Von Elling, flankeret af næstformand Palle Bisgaard, på vej ind i Dansk Industris hovedkvarter forud for torsdagens pressemøde. 
Formand for 3F's byggegruppe, Claus Von Elling, flankeret af næstformand Palle Bisgaard, på vej ind i Dansk Industris hovedkvarter forud for torsdagens pressemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Til lyden af rockmusik, romerlys og spredte kanonslag blev forhandlerne fra 3F's byggegruppe i bedste bokserstil klappet ind af hujende byggearbejdere til det rituelle pressemøde, der torsdag formiddag udgjorde startskuddet til overenskomstforhandlingerne på byggeriets område. 

I dagens anledning blev trafikken på H.C Andersens Boulevard kortvarigt spærret med en rød løber, så gruppeformand Claus Von Elling og næstformand Palle Bisgaard kunne blive fulgt helt til hoveddøren i Dansk Industris hovedkvarter, der fra en improviseret scene på Rådhuspladsen var døbt "øjenbæen".

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00