Overenskomstforhandlinger er i mål – nu venter afstemningen

Forhandlingerne om nye overenskomster er nået så langt, at resultatet kan sendes til afstemning blandt medlemmerne. Kort efter påske kommer resultatet.

Lederne af de to største hovedorganisationer, FH-formand Lizette Risgaard og DA-direktør Jacob Holbraad, nåede onsdag eftermiddag til enighed om en samlet pakke af overenskomster, der inden længe kan sendes til afstemning blandt medlemmerne.
Lederne af de to største hovedorganisationer, FH-formand Lizette Risgaard og DA-direktør Jacob Holbraad, nåede onsdag eftermiddag til enighed om en samlet pakke af overenskomster, der inden længe kan sendes til afstemning blandt medlemmerne.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Armlægningen om nye overenskomster på det private arbejdsmarked er afsluttet, og nu udestår alene afstemningen blandt medlemmerne.

Det står klart, efter at Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) onsdag eftermiddag nåede til enighed om en såkaldt mæglingsskitse.

”Jeg vil gerne rose arbejdsgiverne for at have strakt sig langt for at opnå enighed, og det gælder også her i Forligsinstitutionen,” siger FH-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00