I fremtiden vil data føre folk ud af arbejdsløshed

FREMTIDENS IFØLGE: Får befolkningen tillid til, at deres data er sikre hos staten, kan det markant ændre måden, vi får arbejdsløse i job. Det kan samtidig betyde, at man kan følge effekterne af den lovgivning, der bliver implementeret, direkte. Det siger Thomas Hildebrandt, manden bag et nyt big data-projekt om arbejdsløshed. 

Henrik Axel Lynge Buchter

Jeg synes, at der er for meget fokus på, at man lovgiver om procedurer, som vi som borgere skal følge for at få modydelser. Det offentlige er der altså for vores skyld.

Thomas Hildebrandt
Professor på Københavns Universitet
Fakta
Thomas Hildebrandt er professor i software engineering ved Datalogisk institut på Københavns Universitet. Han har fået støtte til et projekt igennem Innovationsfonden, der skal undersøge, hvordan big data kan hjælpe arbejdsløse med at komme hurtigere i job.

Om fem år … : ”Kan data vise den hurtigste vej ud af arbejdsløshed.”

Hvis alt går godt, vil vi inden for fem år i højere grad kunne hjælpe arbejdssøgende, arbejdsgivere, uddannelser og lovgivere med at finde hinanden og dermed få arbejdsløse hurtigere i job. 

Man vil kunne få vejledning på jobcentret eller via en selvbetjeningsløsning, som rent faktisk baserer sig på data om, hvad der har virket før. Man vil kunne få forslag til veje til et arbejde, til uddannelse, til en sygdomsbehandling eller en kombination af de tre ting.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00